Jelenlegi hely

Aktuality

Végtelenül örülünk, hogy 2013-ban Galánta város polgárai pénzgyűjtésének, valamint a pozsonyi NOVOTA-ART társaságnak köszönhetően ismét fel lett újítva a gyönyörű romantikus kapu. Az északi tornyon lévő történelmi felirat javítása mellett vitathatatlanul ez a tevékenységünk legnagyobb sikere.
Munkálatok jellemzése: Tereprendezés a főbejáratnál, rácsok eltávolítása, csurgó-rendszer javítása.
2013.09.06-án Michal David és együttesének galántai koncertje alkalmából egy fantasztikus látogatásra került sor. Michal úgy döntött, hogy támogatja a kastély megmentésének projektjét, és személyesen meglátogatta a város gyönyörű szimbólumát. Sőt, a koncert alatt nyilvánosan kijelentette, hogy amikor kész lesz a kastély, hajlandó teljesen ingyen koncertet adni a kastélyudvaron. KÖSZÖNJÜK Michal, ÉS ÚGY LEGYEN!
Vége a 2012. évnek, itt az idő, hogy mérlegeljünk, visszatekintsünk az eltelt időszakra, és értékeljük azt, ami sikerült, akár szinten felül, akár kevésbé.
2013.11.12-én ellátogattak hozzánk az osztrák Esterházy-alapítvány alkalmazottai. A burgenlandi kastélyokban dolgozók már tudnak azon tevékenységekről, melyek az idén kezdődtek meg Galántán. Új barátságokat kötöttünk, melyeket csakhamar nemzetközi szintűre fejlesztünk. Közös meggyőződésünket nyilvánítottuk ki arról, hogy a kastélyoknak egy közös turisztikai témát kell elindítaniuk. Várjuk az együttműködést...
Munkálatok jellemzése: Takarítási munkák, kiértékelés, és köszönetnyilvánítás azon önkénteseknek, akik a 2013-as galántai vásár folyamán dolgoztak.
Annak ellenére, hogy erős kampány folyt az idei galántai vásár kulturális eseményeire szóló belépő ellen, a szóban forgó rendezvényeket a legsikeresebbek közé sorolhatjuk. Értékeljük azt, hogy a polgármester ellenállt azon „agymosásnak”, hogy „nem lesz ott senki”. Örülünk, hogy Önök közül sokan megértették azt, hogy hozzájárulhattak egy jó dologhoz, még ha nem is volt problémamentes. A bátor, új dolgok új tapasztalatokat hoznak, jókat is, és olyanokat is, melyeket a jövőben már az előkészületeknél eliminálnunk kell.
Csaknem egy éve intenzíven dolgoznak a történelmi kapu megmentésén, amely egyedülállóságával Szlovákia unikuma lesz. A pozsonyi Novota-art cégnek köszönhetően a kapu új-eredeti formát ölt.
Tisztelt Barátaim! A Galántai Városi Képviselőtestület utolsó ülése jóváhagyta a város és az OZNKGA Polgári Társulás közti keretszerződést!
2012.02.15-én meglátogattam Mónika Esterházy von Galantha grófnőt a bécsi lakásában. Mivel már több éve szoros kapcsolatban vagyunk, elmondtam neki városunkban történt legújabb eseményeket.